Faktabaari hakee faktantarkistajaa

Haemme faktantarkastajaa osa-aikaiseen työsuhteeseen (25 %) EDMO-hankkeen ajaksi 1.2.2022–31.8.2023 Faktabaari on vuonna 2014 perustettu riippumaton faktantarkistuspalvelu, jonka tehtävänä on vahvistaa alan osaamista ja faktapohjaista julkista keskustelua Suomessa. Haemme kirjoittavaa toimittajaa, jolla on jo vankkoja näyttöjä journalismista, kyky analysoida yhteiskunnallisten väitteiden faktuaalisuutta ja kiinnostusta disinformaatioon ilmiönä.

Tehtävässä työskentelet reilun 9,5 tunnin joustavalla viikkotyöajalla osana Faktabaarin parin hengen toimitusta, laadit faktantarkistuksia kotimaisesta keskustelusta sekä verkkojuttuja maailmalla liikkuvasta disinformaatiosta. Työ soveltuu hyvin esimerkiksi vapaalle toimittajalle, joka voi sitoutua määräaikaiseen työsuhteeseen. Tehtävään voi sisältyä koulutus- ja opetusmateriaalin laadintaa, jolloin pedagogisista taidoista on etua.

Faktabaari tarjoaa näköalapaikan alan kansainvälisiin verkostoihin sekä informaatiolukutaidon tutkimukseen ja mediakasvatukseen. Faktabaari toimii osana faktantarkistajien ja tutkijoiden pohjoismaista Nordis-verkostoa. Nordis on yksi kahdeksasta Euroopan digitaalisen median seurantakeskuksen (EDMO) katon alla vuonna 2021 järjestäytyneestä alueellisesta verkostosta. Työnantajana on Faktabaarin taustayhdistys Avoin yhteiskunta ry, joka kokoaa yhteen viestinnän, journalismin ja informaatiolukutaidon asiantuntijoita.

Tehtävästä maksettava palkka on 1023 €/kk, jonka lisäksi maksetaan osa-aikaisen työsuhteen mukainen lomaraha. Tehtävässä sovelletaan kolmen kuukauden koeaikaa.

Tarkempia tietoja Faktabaarista löydät sivuilta faktabaari.fi sekä EDMO-hankkeesta sivulta edmo.eu. Lisätietoja tehtävästä antaa Faktabaarin vastaava toimittaja Joonas Pörsti perjantaina 17. joulukuuta klo 13–15 sekä maanantaina 3. tammikuuta klo 10–12, puh. 040 3533 621 tai joonas@faktabaari.fi

Lähetä kirjallinen hakemus, CV ja muutama juttunäyte tiistaihin 4. tammikuuta 2022 mennessä osoitteella: toimitus@faktabaari.fi

avoinyhtk@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.