Faktabaari uudistuu - Hae mukaan

Mitä sinä haluaisit tehdä faktapohjaisemman julkisen keskustelun puolesta?

Oletko huolissasi yhteiskuntakeskustelun tilasta ja tutkitun tiedon epätasaisesta jakautumisesta? Oletko kyllästynyt somessa leviäviin huuhaaväittämiin? Haluatko olla tukemassa journalistikoulujen ja opiskelijoiden faktantarkistustyötä tulevien vaalien yhteydessä? Haluatko edistää media- ja informaatiolukutaitoa faktantarkistuksen keinoin mm. kouluissa? Haluatko tukea ja kehittää Faktabaarin työtä ja oppia faktantarkistuksesta meillä ja muualla?

Jos vastasit johonkin näistä kysymyksistä “kyllä”, pystyt sitoutumaan avoimuusperiaatteisiimme sekä jaat haasteemme ”faktapohjaisemman julkisen keskustelun puolesta” - hae mukaan! Pyrimme tarjoamaan puitteet osaamisellesi.

Työn pohjaksi tarjoamme mediainnovaatiopalkinnon tiimoilta kehittämämme puitteet: metodologian, verkkosivun ja verkoston sekä kasvupotentiaalia ja kansainväliset verkostomme Euroopassa (@FactBar) ja kansainvälisesti (@factchecknet).

Yhdistys tutkii paraikaa eri vaihtoehtoja toiminnan rahoittamiseksi. Tavoitteena on luoda osallistuva osaamiskeskus, joka tuo yhteen  tutkijoita, toimittajia, opettajia ja meitä median kuluttajia.

Sinun ei tarvitse olla journalisti, tutkija tai opettaja, mutta näiden alojen ymmärtäminen on eduksi ja hyödyksi. Tärkeintä on kiinnostus kehittää avoimen julkista keskustelua  ja rajoittaa disinformaatiota Suomessa ja kansainvälisesti.

Oheisella kv. verkostomme kurssilla saat johdatuksen faktantarkistuksen ja disinformaation ihmeelliseen maailmaan:
http://www.newsu.org/courses/hands-on-fact-checking-short-course

ELI laita lyhyt esittely itsestäsi ja rohkeasti mitä haluaisit tehdä faktapohjaisen julkisen keskustelun puolesta kanssamme: toimitus@faktabaari.fi

Palaamme viimeistään seuraavien kokoontumis mahdollisuuksien yhteydessä.


Seuraavat Faktabaarin kokoontumiset:

26.4. klo 16-18  Päivälehden museo, Helsinki https://www.facebook.com/events/892215627648377/

Lisäksi alustavasti on sovittu toimintaa 16.5. ja 25.5. pääkaupunkiseudulla. Lisätiedot päivitetään tähän tekstiin.


Kaikki henkilökuntaan kuuluvat saavat halutessaan nimensä Faktabaarin sivuille ja työtodistuksen suoritetun tehtävän mukaisesti.

Faktabaarin henkilökunnan, Avoin yhteiskunta ry:n ja ohjausryhmän puolesta.

Mikko Salo Faktabaari-hankevastaava Avoin yhteiskunta ry. mikko(at)faktabaari.fi

avoinyhtk@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.