Faktabaarin, faktapohjaisen julkisen keskustelun ja digitaalisen infomaatiolukutaidon puolesta kanssanne 2022

Avoin yhteiskunta ry:n vuosikokous 28.3.2022 valitsi yhdistyksen uuden hallituksen edistämään vuosisuunnitelmaa Faktabaarin ja digitaalisen informaatiolukutaidon kehittämiseksi.

Faktapohjaisen julkisen keskustelun ja digitaalisenn informaatiolukutaidon puolesta vapaa-aikaansa antavat hallituksessa vuonna 2022:

2022 hallitus

Mikko Salo, puheenjohtaja
Petra Piitulainen-Ramsay, varapuheenjohtaja
Kari Kivinen, rahastonhoitaja, EDU-vastaava
Mikko Norros, sihteeri
Harto Pönkä
Marianne Paasi

Varajäseninä toimivat

Elsa Kivinen
Minna Aslama Horowitz

Lisäksi hallituksen kokouksissa pysyvä läsnäolo-oikeus ilman äänioikeutta on Faktabaarin vastaavalla toimittajalla Joonas Pörstillä.

Uusi hallitus edustaa Faktabaarin toimikenttää tuntevia sidosryhmiä ja kansalaisyhteiskuntaa. Jäsenet ovat informaatiolukutaidon riippumattomia ammattilaisia edustaen muun muassa journalistista mediaa, opettajia, mediakasvattajia, tutkijoita, yrittäjiä ja kansalalassiaktvisteja, eli kriittistä ajattelua, rakentavaa keskustelua ja avoimuutta edustavaa avointa yhteiskuntaamme. Kaksi hallituksen jäsenistä seuraa digitaalista mediaa työnsä puolesta myös ulkomailta, mistä saadaan perspektiiviä kotimaiseen toimintaan. Etätyöskentelyn lisäännyttyä myös Suomea katetaan nyt aiempaa laajemmin.

Yhdistys ja uusi hallitus kiittävät samalla hallituksesta vuorostaan pois jäänneitä aktiivejaan Aki Saariaho, Mika Horelli, Janne Matikainen ja Otava Ojanperä tärkeästä panoksestaan 2021 kasvuvuonna ja jatkossa panoksesta aktiivijäseninä.

Avoin yhteiskunta ry:n tavoitteena on jatkokehittää erityisesti pohjoismaisessa EDMO NORDIS - kontekstissa ja Sitran kanssa digitaalista informaatiolukutaitoa digiajan demokratian kansalaistaitona sekä varmistaa suomalaisosallistuminen faktantarkistuksen entisestään tiivistyvissä kansainvälissä verkostoissa. Keskeisenä tavoitteena on myös 2022 Faktabaarin persurahoituksen varmistaminen ja samanhenkisten toimijoiden saaminen mukaan verkkomaailman infomaatiohaasteiden kasvaessa.

Yhdistyksen ja Faktabaarin yhteinen 2021 vuosikertomus taitetaan ja julkaistaan lähiaikoina. Rinnalle tiivistettiin hallinnollisempi toimintakertomus. (LIITE) Taloushallinto ja hallinto mahdollistavat nyt kasvu perspektiivin vaikuttavaksi ja riippumattomaksi suomalaistoimijaksi faktapohjaisen julkisenn keskustelun ja digitaalisen infomaatiolukutaidon puolesta kanssanne.


Lisätietoja yhdistyksestä:

Hallituksen jäsenet twitterissä
Linkki Avoin yhteiskunta ry toimintakertomukseen (uusi toimintakertomus)
Linkki Avoin yhteiskunta ry 2021 vuosikertomukseen
Linkki yhdistyksen sääntöihin https://faktabaari.fi/avoinyhtk/
Linkkejä yhteistyötahoihin twitter lista
Yhdistyksen verkkosivu löytyy itsenäisenä kokonaisuutena Faktabaarin tietoturvallisen julkaisualustan suojissa, jonne on ohjaus yhdistyksen vanhalta sivustolta http://www.avoinyhteiskunta.me.
Sivusto ja twitter tili toimivat yhdistyksen pääasiallisina viestintäkanavina.
Miten sinä voisit tukea toimintaamme? Ota yhteyttä mikko.salo@iki.fi tai avoinyhtk@faktabaari.fi

avoinyhtk@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.