EDMO käynnistää "Viisaasti vaaleihin" -kampanjan eurovaalien alla

Europarlamenttivaalien lähestyessä miljoonat eurooppalaiset äänestävät ja ovat mukana muokkaamassa Euroopan demokratian tulevaisuutta. Nyt on jo havaittu laajamittaisia disinformaatiokampanjoita, joiden tarkoituksena on horjuttaa vaaliprosessia ympäri EU:ta.

Turvatakseen vaalien demokraattisuutta Euroopan digitaalisen median seurantakeskus EDMO ja sen hubit käynnistävät maanantaina 29. huhtikuuta verkkokampanjan nimeltä “Viisaasti vaaleihin”.

Fatabaari on mukana EDMOssa pohjoismaisen NORDIS-yhteisön kautta. Myös Faktabaari osallistuu EDMOn viestintäkampanjaan.

Kampanja kestää kuusi viikkoa ja sen tavoitteena on tukea ja voimauttaa Euroopan kansalaisia navigoimaan tiedon valtameressä europarlamenttivaalien ympärillä.

Jokaisena maanantaina julkaistaan uusi “Viisaasti vaaleihin” -someviesti, johon liitetään käytännön vinkkejä, jotka rohkaisevat kansalaisia arvioimaan löytämänsä tiedon tarkkuutta ja luotettavuutta.

Viestejä levitetään laajasti EDMOn verkostoissa, ja paikallisten EDMOn yhteisöjen asiantuntijat kääntävät ne eri EU-kielille. Näin varmistetaan viestien saavutettavuus ja toimivuus ympäri Euroopan.

“Viisaasti vaaleihin” pyrkii siihen, että eurooppalaiset tekevät faktoihin perustuvia päätöksiä. Samalla pyritään suojaamaan demokraattista prosessia.

Kampanja näkyy Faktabaarin sometileillä 10. kesäkuuta saakka. EDMOn vinkkien lisäksi linkitämme postauksissa myös Faktabaarin ajankohtaisiin sisältöihin, jotka auttavat äänestäjiä kulkemaan viisaasti vaaleihin.

Eurooppalaisittain kampanja käydään #BeElectionSmart-aihetunnisteella.

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.