Eduskuntavaalihanke on päättynyt - tervetuloa Debattibaarin faktantarkistuskeskusteluun

Eduskuntavaalihanke on ohi! Kiitos avustanne!

Mitä nyt? Loppuiko faktantarkistuksen tarve Suomessa? Ei, mutta kaipaisinne palutettanne ja idoitanne teemoista ja toteutuksesta: oheiseen palautekyselyyyn osallistuminen olisi kaunis kiitos myös päättyvälle hankkeelle. Kiitos

Palautteenne auttaa eduskuntavaalihankkeen analysoinnissa ja tukee Faktabaarin jatkokehitystä. Samalla osallistutte palutteellanne välillisesti Debattibaarin faktantarkistuskeskusteluun. Se puolestaan huipentuu 7.5. faktantarkistusta käsittelevään Faktabaarin ja Haaga-Helia-ammattikorkeakoulun toimittajakoulutuksen yhteiseen Faktat tiskiin -journalismiseminaariin Helsingissä. Tämä ei jää tähän. Faktat tiskiin!

Tässä vaiheessa vielä lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme ja osallistujille! Kaikkia vihjeitänne ei voinut tai kyetty tarkistamaan edes joukkoistetusti, mutta opittu on taas paljon ja ennen kaikkea edistetty yhdessä faktapohjaisempaa julkista keskustelua. Kiitos!


Erityiskiitokset lyhyesti vielä eduskuntavaalihankkeen: 

A. kumppaneille

Haaga-Helian toimittajakoulutuksen opiskelijoille ja opettajille Anne Leppäjärven johdolla. Opiskelijoille jaettavat työtodistukset ja lopullinen nimilista julkaistaan seminaarissa 7. toukouuta. Listan koulutusosuuden käyneitä opiskelijoita julkaisimme jo täällä.

Ilmastotieto-verkostolle ja sen Faktabaari-koordinaattoreille: Aki Suokolle, Rauli Partaselle ja Nina Jurvaselle (lisätietoa yhteistyöstä).

Laajenevalle Faktabaarin asiantuntijaverkostolle, joka mahdollisti nopeatkin faktantarkistukset oman toimensa ohessa. Heistä nostaisimme esiin blogiimme nimellä jo eurovaalihankkeen osalta kontribuoineen kolumnisti Jarmo Mäkelän,  tutkijana eduskunnassa toimivan  Olli Kärkkäisen sekä  eduskunnan kirjaston yhteyshenkilönä merkittävän tiedonhakutyön tehneen Kristiina Hakalan. Lisäksi kiitämme kaikkia blogistejamme tärkeistä kontribuutioistanne faktantarkistuksen osalta. Keskustelu jatkuu Debattibaarissa.

Suurkiitos myös englannin kääntäjälle Henriikka Hakkalalle.

Hankkeiden alkuperäisestä ohjausryhmästä erityismaininta Faktabaarin osalta vielä Ilari Hetemäelle Tieteellisten seurain valtuuskunnasta ja Reetta Kettuselle Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnasta.

B. rahoittajille 

Helsingin sanomain säätiölle (joka antoi mahdollisuuden pitää tilaisuuksia inspiroivassa Päivälehden museossaan), Eurooppatiedotukselle ja Tieteen Tiedotus ry:lle. Lisätietoja eduskuntavaalihankkeen rahoituksesta myös hankkeen lopputiedotteessa.

Lopuksi haluaisimme vielä esittää lämpimät kiitokset taustayhdistyksellemme Avoin yhteiskunta ry:n jäsenille ja sen hallitukselle (Jaakko Hellerannalle, Raine Tiessalolle, Mikko Salolle ja Antti Myllykselle) ja tietenkin työantajillemme ja ennen kaikkea perheillemme - kärsivällisyydestä!


Keskustelu siis jatkuu, ja jos huomaat eduskuntavaalien jälkeisessä julkisessa keskustelussa esitettävän jo tarkastamiamme virheellisiä väitteitä, niin täytä lomake. Linkkaamme niitä edelleen mahdollisuuksien mukaan faktoihimme.

Nyt palutekyselyyn ja  Debattibaariin - vaikka mobiilisti terassilta!

Mikko, Tuomas, Taru, Jussi ja Jukka

Faktabaarin eduskuntahankkeen ydintiimi

www.faktabaari.fi @Faktabaari facebook.com/faktabaari

www.debattibaari.fi @Debattibaari facebook.com/debattibaari

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.