Mitä on EU-fakta?

Mitä on fakta ? Kielitoimiston sanakirjan mukaan fakta on yksilöllisestä käsityksestä tai tulkinnasta riippumaton asia, tosiasia.

Entä mitä on EU-fakta?  Tämä on tärkeä kysymys. EU on monimutkainen poliittinen projekti ja keskustelu siitä valmiiksi arvolatautunutta. Mistä rakentuu kaipaamamme vankempi pohja julkiselle EU-keskustelulle? EU-asioissa on harvoin yhtä totuutta. Keskustelu EU:sta on kirjavaa, ja päätöksenteko on jatkuvia kompromisseja ja intressien yhteensovittamista.

Faktabaari tarjoilee EU-faktaa muun muassa lainsäädännön,  virkamiestiedon, tilastojen ja tutkimusten avulla. Faktoja suodattavat Faktabaarissa vapaaehtoispohjalta toimittajat, asiantuntijat, informaatikot ja tilastotieteilijät. Yleisimmät julkisuudessa esitetyt väitteet liittyvät EU:n rakenteeseen ja toimintaan. Niiden tuntemista ei voi vaatia kaikilta äänestäjiltä, mutta niitä voi mielestämme vaatia ainakin lainsäätäjiksi pyrkiviltä eurovaaliehdokkaalta, EU-asioita kommentoivilta poliitikoilta sekä heitä arvioivilta median edustajilta.  EU-faktat eivät saa olla niin vaikeita, etteikö oppivelvollisuutensa suorittanut äänestäjä niitä oppisi. Me faktabaarilaiset haluamme lisätä julkiseen keskusteluun tosiasioita, jotta sinä saat tehdä omat arvopohjaiset valintasi.

Faktapohjalta!

Faktabaarin toimitus

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.