Faktabaari mukana kansainvälisessä kilpailussa

Vapaaehtoistyöhön perustuva faktantarkistushanke Faktabaari on saanut kansainvälistä tunnustusta, kun se on otettu mukaan Euroopan-laajuiseen viestintäkilpailuun.

Julkisen sektorin tiedottajien eurooppalaisen foorumin European Public Communication Award -palkinnosta kisaava Faktabaari on toinen suomalainen hanke 28 ehdokkaan joukossa.

Palkinnot jaetaan EuroPCom-konferenssin yhteydessä ratkeavassa, julkisen sektorin viestintään keskittyvässä  loppukilpailussa 15.10.2014 Brysselissä.

Faktabaari on kutsuttu paikalle esittelemään hankettaan.

Internetissä toimiva Faktabaari valvoi kevään eurovaalikeskustelua ja tarkasti vaalipäivän aattoon mennessä yli 60 Euroopan unionia koskevaa väittämää ja korjasi niistä yli 40.

Faktabaari on poliittisesti sitoutumaton ja kaikille avoin kansalaispalvelu. Se ei toimi minkään poliittisen puolueen puolesta tai puoluetta vastaan.

Faktabaari on paraikaa lomalla, mutta vastauksia EU-aiheisiin kysymyksiin saa muun muassa Ajo-ohjeista EU-tiedon valtateille.

Faktabaarin toteutuksen taustalla on Avoin yhteiskunta ry_. _Yhdistyksen tarkoituksena on edistää avoimuutta keskeisenä yhteiskunnallisena perusarvona, tuoda yhteiskunnallinen päätöksenteko lähelle kansalaista sekä antaa kansalaisille entistä parempia mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon.  Yhdistyksen digitaalisissa hankkeissa käytetään avointa lähdekoodia.

Avoin yhteiskunta ry. sai Faktabaarin eurovaalihankkeen tekniseen toteutukseen rahoitusta ulkoministeriön alaisen Eurooppatiedotuksen kansalaisjärjestöavustuksista. Faktabaarin isäntä Mikko Salo selvittää Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan apurahalla hankkeen soveltuvuutta tiedeviestintään.

Lisätietoja antaa Faktabaarin isäntä Mikko Salo, puh: 040 5565050 toimitus@faktabaari.fi www.faktabaari.fi @Faktabaari facebook.com/faktabaari

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.