Faktabaarin työ luotettavan tiedon puolesta sai tunnustusta

Kuka sanoi? ”Jokainen voi osaltaan edistää kunnioittavaa keskustelukulttuuria, sekä vahvistaa luottamusta tietoon ja asiantuntijuuteen – ja mikä olennaisinta – pysyä totuudessa. Tämä rakentaa luottamusta.”

Faktabaarin uudistuminen on saanut itsenäisyyspäivän alla sekä moraalista että materiaalista tukea merkittäviltä toimijoilta.

Arvuutellessanne vielä edellisen sitaatin lähdettä, todettakoon, että Faktabaarin taustayhdistys Avoin yhteiskunta ry sai hyviä uutisia: 

“Alfred Kordelinin säätiö on 30.10.2019 myöntän yt Teille 30 000 euron apurahan Vääristellyn informaation kotimaisilla jäljillä  – Disinformaation iso kuva.”

Faktabaari on toistaiseksi tarkkaillut 2014 jälkeen kaikki kuudet vaalit ja aikoo tuoda nyt faktapohjasta kiinnipitävät toimijat yhteen kansalliseksi disinformaation osaamiskeskukseksi sekä kansainvälisen faktantarkistusverkoston täysjäseneksi. Avustus tukee tätä uudistumista. Yhdistys ja Faktabaari kiittävät Alfred Kordelinin säätiötä tuesta ja luottamuksesta.

Tartumme tähän haasteeseen kansainvälisten tarkistusverkostojen ainoana suomalaisjäsenenä. Kansainvälisenä faktantarkistuspäivänä 2.4.2020 kutsumme kokoon seminaarin siitä miten voisimme koota voimia disinformaatiohaasteeseen vastattaessa kansainvälisten verkostojen jäsenenä. Tavoitteemme on, että kansalaisyhteiskunnasta lähtevä ja yksityisyyttä kunnioittava lähestymistapa kattaisi faktantarkistuksen ohella myös tutkimuksen, mediakasvatuksen ja journalismin näkökulmat.

Ennen joulua järjestämme toiminnassa mukana olleille yhteistyökumppaneillemme pienimuotoiset glögit uudella kotoisalla toimistollamme Helsingin keskustassa. Jos haluat osallistua jatkokehittelyyn, kysy lisätietoja [toimitus@faktabaari.fi](mailto:toimitus@faktabaari.fi) ja liity joukkoon maanantaina 11.11. klo 17.30-19.

Lopuksi lähteytetty vastaus kysymykseen:  Sitaatin antoi tasavallan presidentti Sauli Niinistö tiedotteessaan 2019 itsenäisyyspäivän vastaanoton “Tieto” - teemasta. Puheenjohtajamme sai myös  kutsun 6.12. juhlimaan Suomea… ja tietoa, jolle avoin yhteiskuntamme rakentuu.

On kunnia kehittää kanssanne suomalaista kokonaisturvallisuutta digitaalisessa mediaympäristössämme.

Kippis ja skål yhdistyksen ja Faktabaarin puolesta

Mikko Salo 
Avoin yhteiskunta ry, puheenjohtaja ja Faktabaarin perustajajäsen

Petra Piitulainen-Ramsay, Faktabaarin vastaava toimittaja ja “Disinformaation iso kuva” - hankkeen vetäjä


P.S. Huom. Presidentitkin tarkistetaan oikeusvaltiossa: 

1) Ehdokas Niinistö selvisi Faktabaarin talkoovoimin toteuttamasta ei-kattavasta 2018 presidentivaalit faktantarkkailusta tarkennuksin  – tarkistuspyyntö saatiin yleisöltä

2) Presidentti Niinistö taas isännöi Putinin ja Trumpin kahdenvälistä tapaamista, johon kiteytyi paljon aikamme haasteita. 

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.