Tervetuloa EU-Faktabaariin!

Faktabaari avasi ovensa tänään aprillipäivänä. Koko tarinamme ja henkilökunta yhteistietoineen löytyy täältä.

Faktabaari on poliittisesti sitoutumaton ja kaikille avoin faktantarkistuspalvelu. Se ei toimi minkään poliittisen puolueen puolesta tai puoluetta vastaan. Faktabaaria toimitetaan vapaaehtoispohjalta sinunkin tuellasi. Faktabaari tarkistaa ja oikoo julkisuudessa esitettyjä vääriä väitteitä EU:sta - mutta jättää kokonaisarvioinnin ja johtopäätösten tekemisen sinulle. EU kun on muutakin kuin faktaa - se on myös tunteita ja arvoja.

Kuka tahansa on tervetullut poikkeamaan Faktabaariin - täällä ei tunneta ikärajoja vaan kaikille anniskellaan. ”T_here are no strangers, just friends who have not yet met_”. Baarissamme ei ole toisilleen tuntemattomia, vaan ystäviä jotka eivät ole vielä tavanneet. Ystävät kuten toimituskin osallistuvat Faktabaarin keskusteluun avoimesti omilla nimillää. Siksi suosimme Twitteriä ja Facebookia.  Vihjelomakkeen voit kuitenkin lähettää halutessasi nimettömänä.

Suomalaiset tarvitsevat ja ansaitsevat laadukasta, tosiasioihin perustuvaa julkista keskustelua tärkeistä aiheista.  Kokeilkaamme aluksi, minkälaista keskustelua saisimme aikaiseksi usein hieman vieraiksi koetuista EU-asioista.

Aprillipäivän kunniaksi arvioimme teiltä keräämiämme kevyempiä EU-väitteitä, joita kuule esitettävän usein. Toivomme, että itse vaalikeskustelu suuntautuu Euroopan parlamentin, EU:n ja vaalien kannalta oleellisimpiin kysymyksiin. Me haluamme erityisesti edistää julkista keskustelua sellaisista asioista, joissa EU:lla ja Euroopan parlamentilla on toimivaltaa.

Tervetuloa osallistumaan!

Faktabaarin henkilökunta

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.