Antti Sillanpään verkkoluento: Informaatiovaikuttamisen muutokset (katsottavissa 20.3. asti)

Faktabaari ja Aalto-yliopiston informaatiovaikuttamisen kurssi järjestävät keväällä 2024 yhdessä yleisöluentosarjan nimellä ”Alustat, teknologiat ja vaikuttamien – utopiat ja dystopiat”.

Maaliskuun 12. päivä luennon piti Huoltovarmuuskeskuksen johtava varautumisasiantuntija Antti Sillanpää. Luento oli nähtävissä tällä sivulla viikon ajan, 20. maaliskuuta saakka. Katseluaika on päättynyt.

Hän korosti, että opiskelijat ovat keskeisiä ihmisiä, joiden on hyvä olla tietoisia informaatiovaikuttamisesta, erilaisista informaatiouhista ja informaatioympäristöön vaikuttavista tekijöistä.

“Huoltovarmuuskeskuksessa me paljon mietitään sitä, minkälainen tämä meidän kriittinen infrastruktuuri on”, Sillanpää sanoi. “Digitaalinen maailma tulee joka ikiseen paikkaan. Jos ei tieto kulje, niin ei kulje sähkö, ja jos sähkö ei kulje, niin ei kulje tietokaan.”

Informaatiovaikuttamisesta vallitsee Sillanpään mukaan hämmästyttävä yksimielisyys: kaikki ovat sitä mieltä, että informaatiovaikuttaminen ja siihen varautuminen ovat elintärkeitä asioita yhteiskunnan elintärkeille toiminnoille.

“Vaalit ja demokratia ovat meidän perustuksemme”, Sillanpää sanoi.

Demokratia perustuu siihen, että me saamme fiksua materiaalia, jonka pohjalta voimme tehdä päätöksemme. Mutta tämä on uhattuna.

“Tässä meillä on paljon turvaamista, teillä ja meillä ja joka ikisellä naapurilla”, Sillanpää totesi.

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.