Osallistu EU-vaalien kisakatsomoon Helsingin ja Brysselin Faktabaareissa 23.5.

Faktabaari joukkoistaa torstai-iltana 23.5. baarien ystäviä kisakatsomoissa Helsingissä ja Brysselissä faktapohjaisen julkisen #EUvaalit2019-keskustelun puolesta ja vääristeltyä informaatiota vastaan. Kisakatsomoiden tarkoituksena on tarkkailla argumentoivatko puolueiden puheenjohtajat YLE:n televisoitavassa vaalitentissa faktapohjalta. Jos keskusteluun liittyen esiintyy vaalihäirintää, sitä pyritään rajoittamaan yhteisvoimin tarkistetutun tiedon avulla. Samalla voit osallistua vaikka jargon-bingoon.  

Helsingin kisakatsomosta 23.5. klo 20-23.30 lisää facebook-tapahtumasivulla (osoite: Työpajankatu 2a, 00580 Helsinki, Sörnäisten “Teurastamo”)
Brysselin kisakatsomo osallistuu tilaisuuteen etäyhteydellä.

Osallistuaksesi tarvitset vain aikaa seurata vaalipaneelin ja verkkoon kytketyn laitteen.

Seuraa myös @Faktabaari, #VaadiFaktat ja päivittyvä twitter-listaamme eurovaaliehdokkaista.

Tervetuloa!

Petra Piitulainen-Ramsay & Faktabaarin toimitus sekä illan juontaja Severi Hämäri Avoin yhteiskunta ry (Helsinki)
Mikko Salo & Mika Horelli, Avoin yhteiskunta ry (Bryssel) 
tukena #VaadiFaktat-verkostoOKF #vaalivahti, Allegra Lab Helsinki ja faktapohjaisen julkisen keskustelun ystäviä.

Taustaa

Digitaalista medialukutaitoa herättelevän faktantarkistuspalvelun Faktabaarin EU-vaalihanke on kouluttanut maaliskuusta alkaen EU-vaalien #VaadiFaktat-verkoston vapaaehtoisia ja tarkistanut itse erityisesti maakuntakiertueen vaalipaneelien kiistanalaisia väitteitä. Faktabaarin osallistuu kiertueelle Kotkassa, Turussa, Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella ja päivystää säännöllisesti Helsingissä Oodin keskustakirjastossa. Hanke paketoidaan 23.5. järjestettävässä joukkoistetussa kisakatsomossamme kanssasi. Jos et pääse paikalle voit osallistua vihjeellä myös kotisohvaltasi tai vaikkapa jakaa tarkistuksiamme sosiaalisessa mediassa. Rinnalla medialukutaito hankkeemme Faktabaari EDU, joka ollut vahvasti esillä myös kansainvälisessä mediassa.

5-vuotias Faktabaari on Suomen ainoa, kansainvälisesti verkottunut ja kv. laatustandardit täyttävä faktantarkistuspalvelu. Sen vaalihankkeet mahdollistanut Avoin yhteiskunta ry on avoimesti vedottunut suomalaisiin mediatoimijoihin yhteistyön ja toiminnan laajentamiseksi pystyäksemme ylläpitämään ja lisäämään erityisesti digitaalisen informaatioympäristömme luotettavuutta avoimuuden pohjalta. Suomessa tarvitaan vaalien välilläkin virheellistä ja vääristeltyä informaatiota vähintään eurooppalaisissa verkostoissa rajoittava faktantarkistaja.

Blogi julkaistu 29.4. ja sitä päivitetty viimeksi 23.5. tarkempien tietojen osalta.