Osallistu: FactCheckIt – faktantarkistus meillä ja muualla ti 3.4. klo 17-19 Tiedekulmassa (Helsinki)

4 -vuotias Faktabaari kokoaa jälleen aktiivisia totuudenetsijöitä kansainvälisen verkostonsa kanssa toteutettavaanwww.facktcheckingday.comtempaukseen aprillipäivien määrän rajoittamiseksi. Tavoitteena on some-kielellä tiivistettynä ”#yksiriittää #aprillipäivä – #FactCheckIt”.  Toimintansa 2014 Europarlamenttivaalien ja Aprillipäivän yhteydessä aloittaneen Faktabaarin mielestä vuoden muina päivänä totuuden tavoittelun soisi vallitsevan.

Eli tulkaa kehittämään kanssamme uusia yhä tehokkaampia ja mm. vastuullista journalismia täydentäviä tapoja tehdä näkyväksi #disinformaatio haastetta, joka uhkaa rapauttaa avoimelle yhteiskunnalle tärkeää keskinäisluottamusta ja pahimmillaan ns. kokonaisturvallisuutta. Meillä Suomessa asiat eurooppalaisittain vielä varsin hyvin mutta haasteita tulee riittämään. Keskustelun pohjaksi tarjoamme kokemuksia meiltä ja muualta, sekä viimeisteltäväksi tämän EDUCA-messuillakin sparratun ehdotuksen itsensä toteuttavan ”valeuutismanauksen” korvaamiseksi ja media- ja informaatiolukutaidon voimaannuttamiseksi.


vvvsanasto

WWW – maailma tarvitsee mielestämme #vvvsanasto:a faktapohjaisen julkisen keskustelun tukemiseksi. Luodaan tästä yhdessä sellainen? Joukkoistetaan luovuutta. Tämä ja mm. odotettu Suomalaisen Presidentinvaalien faktantarkistustoiminnan analyysi 3.4. kanssanne. 4-vuotias Faktabaari tarjoaa kuohuvat. Tervetuloa!

Tiistain 3.4. tilaisuudessa Mikko Salo kertoo kokemuksistaan Euroopan komission neuvonantajaryhmästä faktantarkistuksen ja media- ja informaatiolukutaidon osalta, Severi Hämäri esittelee politiikantutkija Ari-Elmeri Hyvösen kanssa tekemäänsä selvitystä mediatalojen ja Faktabaarin faktantarkistustoiminnasta tammikuussa 2018, ja Petra Piitulainen-Ramsay esittelee ja johdattelee keskusteluun Faktabaarin ja faktantarkistuksen tulevaisuuteen maassamme. Kommentaattoreina lisäksesi mm. Faktabaarin EDU medialukutaitohanketta pilotoineen Helsingin Ranskalais-suomalaisen koulun rehtori Kari Kivinen ja Faktabaarin pitkäaikaiset tukijat professorit Pirjo Hiidenmaa ja Esa Väliverronen.

Tilaisuus on kaikille avoin, joten tuo myös kiinnostuneet kaverisi aprillipäivien rajoittamiseksi yhteen.

Ohjelma:

17:00 Tilaisuus alkaa

17:15 Mikko Salo: EU-disinformaatio faktantarkistuksen ja medialukutaidon haasteena

17:40 Severi Hämäri: Faktantarkistus Suomessa: Oppeja vuoden 2018 presidentinvaaleista -raportin julkaisu

18:10 Petra Piitulainen-Ramsay: Faktabaari kohtauspaikkana - katsaus toimintaan

18:30 Yleinen keskustelu faktantarkistustoiminnan jatkosta Suomessa

19:00 Tilaisuus päättyy

Aika: 3.4 17-19 Paikka: Tiedekulma

Faktabaari:n kansainvälisen Faktantarkistuspäivän tapahtuma: www.factcheckingday.com

Ilmoittautumisia toivotaan:https://www.facebook.com/events/1574470762674163/

Lisätietoja:
toimitus@faktabaari.fi
www.faktabaari.fi

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.