SciLMi Hub Kick Off

Informaatiolukutaidon opettamisen valmiuksiin keskittyvä Erasmus+ Teacher Academy -hanke SciLMi järjestää kaikille avoimen ja ilmaisen SciLMi Hub Kick Off- tapahtuman netissä 27. kesäkuuta! Tapahtumaan voi ilmoittautua täällä.

Hankkeen kohderyhmä on laaja, ja tapahtumaan odotetaan osallistujia ympäri Eurooppaa. Kick Offiin toivotaan erityisesti opetusalan parissa toimivia ammattilaisia ja opiskelijoita.

Tapahtuman aikana esitellään SciLMi-hanke ja sen merkitys informaatiolukutaidon ja sen monitieteellisen opettamisen edistämiseksi Euroopassa. Paikalla voi olla koko päivän tai valita kiinnostavimmat ohjelmanumerot.

Organisaatiot, hankkeet ja tutkimusryhmät voivat myös luoda esittelyn itsestään julisteen tai 3D-infopisteen muodossa!

SciLMi Hubin kautta luodaan yhteistyöympäristöä eri koulutussidosryhmien kanssa, mikä edistää metatieteellisen lukutaidon kehittämistä yhdistämällä erilaisia näkökulmia ja asiantuntemusta. Tapahtuman aikana osallistujat voivat antaa konkreettista palautetta hankkeen jatkosuunnittelua varten.

Lisäksi tapahtumassa voi osallistua dynaamiseen ja monipuoliseen keskusteluun informaatiolukutaidon, metatieteellisen lukutaidon ja opetuksen rajapinnasta sekä luotettavan tiedon tunnistamisen opettamisen mahdollisuuksista ja haasteista.

Ohjelma sisältää mm. keynote-puheen Stanfordin yliopiston kasvastustieteen emeritusprofessorilta Jonathan Osbornelta, kaksi osallistavaa pienryhmäkeskustelua (12.30–13.15 ja 16.30–17.15 Keski-Euroopan aikaa), mahdollisuuden esitellä omaa toimintaansa ja tutkimustaan sekä verkostoitua juliste-esittelyjen ja virtuaalisten 3D-ständien avulla, sekä useita muita hankkeen teemoihin liittyviä sessioita.

Koko ohjelma löytyy täältä: https://www.scilmi.eu/hub/kick-off#Kick-Off-27June2024

Mikä SciLMi?

SciLMin tarkoituksena on edistää yläkoulun opettajien valmiuksia tunnistaa luotettavan informaation tunnusmerkit ja auttaa oppilaita kehittämään samoja valmiuksia ja taitoja.

Tämän edistämiseksi yksi ensimmäisistä tavoitteista on perustaa yleiseurooppalainen tietokeskus, SciLMi Hub, tiedonjakamista, hankkeen tavoitteiden edistämistä ja erit toimijoiden verkostoitumista varten.

SciLMi Hubin osallistujilla on myös ratkaiseva rooli hankkeen pysyvän vaikutuksen ja kestävyyden edistämisessä. Tämä saavutetaan levittämällä laajasti hankkeen tuloksia ja helpottamalla metatieteellisen lukutaidon käsitteen ja siihen liittyvien valmiuksen opettamisen saumatonta integroimista koulutusjärjestelmiin kaikkialla Euroopassa.

Lisätietoja SciLMistä: https://www.scilmi.eu/hub

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.